Společnost G-Technology konečně přidala port USB-C ke svému externímu disku G-Drive Mobile a my si dnes ukážeme, jak toto zařízení funguje, co vše nabízí a v neposlední řadě také kde ho můžete zakoupit.



Zařízení pro ukládání dat jsou pravděpodobně nejběžnějším příslušenstvím, které lidé připojují k Macu. Ať už chcete rychlý SSD disk nebo přenosné řešení pro zálohování vašich dat, musíte ho nějak připojit. Pomalu, ale jistě, veškeré společnosti, které vyrábějí toto příslušenství přechází na USB-C port. Tento externí disk má na jednom konci USB-C port a v krabici jsou kabely USB-C a USB-A. To umožňuje kompatibilitu s nejnovějšími Macy, stejně jako se staršími Macy a PC, které mají porty typu A. Vzhledem k běžnému konektoru USB-C pracuje s libovolnými porty Thunderbolt 3.

Nezáleží na tom, jaký port pro připojení si vyberete, rychlost přenosu dat to neovlivní. Vedle portu je malá LED dioda, která bliká, když je jednotka používána, a může fungovat jako indikátor, když zařízení chcete odpojit. K dispozici je ve velikostech 1TB, 2TB a 4TB a jsou dodávány s 5400RPM, což je pro každodenní použití špičkový.

G-Tech slibuje přenosovou rychlost max. 140 MB/s, což je pravda. V našem testu Blackmagic Disk Speed jsme v průměru zaznamenali rychlosti zápisu 125MB/s a průměrnou rychlost čtení 135 MB/s. Je to skvělá jednotka pro přenos běžných souborů nebo pro zálohování vašeho zařízení. G-Drive Mobile USB-C není určena výhradně pro Macy – pracuje také s PC – ale pro váš Mac se bude skvěle hodit.

K dispozici je ve zlaté, stříbrné a černé barvě, které odpovídají barvám nejnovějšího zařízení společnosti Apple. G-Tech nabízí tříletou záruku, takže pokud se vám vaše zařízení rozbije, můžete ho bez problémů reklamovat. Zařízení stojí 70 dolarů a koupit ho můžete například na Amazonu.

Zdroj: appleinsider.com