V soudním sporu mezi Facebookem a americkou vládou rozhodl soudce, že veřejnost nemůže znát detaily boje o tom, zda Facebook bude nucen dešifrovat hovory přes aplikaci Facebook Messenger. Americké ministerstvo spravedlnosti požádalo o soudní příkaz, aby donutilo společnost Facebook dešifrovat hovory, což se zdá být technicky nemožné, protože aplikace Messenger používá šifrování „end-to-end“.



Facebook uvedl, že toto opatření není povinné, protože zákony odposlechu se nevztahují na internetové hovory. Úplné podrobnosti sporu a jeho konečný výsledek, však nebudou odhaleny pro veřejnost. Agentura Reuters uvádí, že soudní příkaz ministerstva spravedlnosti a reakce Facebooku byly soudem zapečetěny a pokus ACLU (American Civil Liberties Union) o uvolnění podrobnějších informací se nezdařil. ACLU argumentovala tím, že veřejnost by měla mít právo vědět, zda jsou hovory přes Facebook Messenger bezpečné či nikoliv.

Existují i některé povzbudivé zprávy pro ty, kteří aplikaci k volání používají. Dozvídáme se, že FBI nebyla schopna zachytit hovory přes Facebook Messenger, a samotný Facebook podporoval ACLU v tom, že chtějí zveřejnit dokumenty, což by mohlo potvrdit bezpečnost aplikace.

Zdroj: 9to5mac.com