Aplikace WhatsApp byla aktualizována s novou možností autentizace pomocí Face ID pro iPhony, které tuto funkci podporují (prostřednictvím WABetaInfo). Tyto funkce byly testovány v beta verzích již několik týdnů.



Nyní je autentizace pomocí Face ID k dispozici všem uživatelům, kteří vlastní iPhone X a novější. Pokud je tato volba zapnuta, uživatelé mohou použít k odemčení aplikace WhatsApp Face ID, ale stále mohou odpovědět na zprávy z oznámení a přijímat hovory, když je aplikace uzamčena. Chcete-li tuto funkci povolit a aplikaci klikněte na Nastavení -> Účet -> Soukromí -> Přepněte přepínač Vyžadovat Face ID. Uživatelům, kteří mají na svých iPhonech Touch ID, se zobrazí volba Vyžadovat Touch ID.

Pokud je funkce Vyžadovat Face ID/Touch ID aktivována, zobrazí se uživatelům několik dalších možností. Díky aktualizace mohou uživatelé také nyní stáhnout konkrétní samolepky z obchodu s nálepkami v aplikaci, nemusí tedy stahovat celý balíček. Stačí si vybrat balíček s nálepkami, klepnout na požadovanou nálepku a podržet ji a potom klepnout na položku Přidat do oblíbených v rozbalovací nabídce. WhatsApp je zdarma ke stažení v App Store.

Zdroj: macrumors.com