Může se vám stát, že si zapomenete nabít iPhone. V těchto případech se může nabíjení zdát pomalé. Existuje spousta věcí, které můžete udělat, aby se váš iPhone nabil rychleji. Zde je několik tipů, které stojí za to vyzkoušet.



1. Přepněte na režim Letadlo

Obecně platí, že čím menší je aktivita na pozadí, tím rychleji se bude nabíjet. Pokud váš telefon nevyužívá svou baterii pro různé úkoly, nabíjí se rychleji, bez ohledu na to, čím zařízení nabíjíte. Pokud přejdete do ovládacího panelu a zapnete režim letadlo bude se nabíjet rychleji.

2. Ukončete všechny otevřené aplikace

Ukončete také všechny aktuálně používané aplikace. Stejně jako přepnutí na režim Letadlo to pomáhá zajistit, že váš iPhone nebude během nabíjení zaneprázdněn ničím jiným, což umožní rychlejší nabití baterie. V případě telefonů s Home Button stačí dvakrát stisknout toto tlačítko, když je iPhone odemčen, a měli byste získat náhled všech otevřených aplikací. Zavřete je posunutím nahoru. V případě telefonů bez Home Button přejeďte prstem směrem dolů a podržte prst ve středu obrazovky, čímž se otevře přepínač zobrazující všechny aplikace. Zavřete je posunutím nahoru.

3. Vyjměte iPhone z pouzdra

Při nabíjení iPhonu je jeho baterie obzvláště citlivá na teploty. Naštěstí to není problém, pokud ho nabíjíte přibližně při pokojové teplotě. Existuje však jedna věc, která mění teplotu vašeho iPhonu bez ohledu na to, kde se nacházíte, a to je pouzdro. Pokud máte tlusté, těžké pouzdro, zkuste jej odstranit dříve, než začnete nabíjet, aby se váš iPhone nabíjel rychleji.

4. Nabíjejte přímo pomocí zásuvky

Pokud je to možné, nebíjejte přímo pomocí zásuvky. Nabíjení prostřednictvím MacBooku nebo stolního počítače je v pořádku, ale tyto způsoby nabíjení bývají výrazně pomalejší. iPhone připojený k zásuvce ve zdi bude pravděpodobně nabíjet mnohem rychleji. iPhony, které mohou využívat připojení USB-C/Thunderbolt jsou mnohem rychlejší a minimalizují rozdíly v nabíjení, ale tento trik stále platí pro starší iPhony.

5. Nepoužívejte iPhone během nabíjení

Možná si během nabíjení chcete zkontrolovat své zprávy nebo e-maily. Když se váš iPhone znovu zapne, musí znovu použít energii, aby se obrazovka rozsvítila a ukázala vám všechny tyto zprávy – a pokud ji odemknete, bude muset energie použít ještě více. Pokud telefon necháte bez povšimnutí, nabije se také mnohem rychleji.

6. Použijte powerbanku

Většina baterií je navržena tak, aby umožnila rychlé nabíjení. Máte-li novější baterii, můžete nabíjet iPhone velmi rychle i při používání. Můžete použít také jednu z dostupných přenosných nabíječek, které vám telefon nabijí i na cestách.

7. Nečekejte až bude mít baterie 100%

Pokud potřebujete rychlé nabíjení, nečekejte, až baterie dosáhne 100%. Apple navrhuje své baterie k rychlému nabíjení do 80%, a pak se pomalu nabije zbývajících 20%. To pomáhá udržet baterii dlouhou životnost, ale také to znamená, že poslední pětina nabíjení trvá mnohem déle. Pokud potřebujete iPhone rychle nabít, stačí odpojit až bude mít 80%.