Apple letos v létě vydá novou kreditní kartu Apple Card, kterou nabízí ve spolupráci se společností Goldman Sachs. Apple představil Apple Card na Keynote 25. března a spustil o ní stránku.



Matthew Panzarino ze společnosti TechCrunch dnes sdílel několik nových informací o Apple Card, které byly poskytnuty společností Apple, díky tomu získáme pohled na to, jak bude fungovat. V první řadě Apple Card nebudete moci používat s někým. Lidé, kteří v současné době používají jeden účet se dvěma kreditními kartami, nebudou moci s Apple Card udělat totéž. S fyzickou kartou Apple Card nejsou spojeny žádné náklady, a to i přesto, že je vyrobena z titanu s laserovým popiskem. Apple vám nebude účtovat poplatky za kartu samotnou a ani v případě, že ji ztratíte. Když už mluvíme o fyzické kartě, stačí, když ji umístíte vedle iPhonu a spárujete ji podobně jako například AirPods. Nebudete muset pro aktivaci nikam telefonovat.

Fyzická karta sama nebude podporovat bezkontaktní platby. K tomu budete potřebovat svůj iPhone. Zůstatek můžete zkontrolovat v aplikaci Walet. Neexistují žádné poplatky za zahraniční transakce, ale kurz pro zahraniční transakce je určen společností Mastercard. Na kartě nejsou žádná čísla ani jiné informace. Tato data jsou místo toho k dispozici v aplikaci. Apple Card je schopna generovat čísla virtuálních karet pro nákupy. Aplikace Wallet poskytne číslo virtuální karty a virtuální potvrzovací kód, přičemž číslo bude možné kdykoli obnovit. Tato informace může být použita pro online nákupy, nákupy přes telefon a další podobné situace.

Pokud jde o soukromí, Apple na Keynote uvedl, že nebude vědět, co kupujete nebo kolik jste utratili, a Goldman Sachs nebude prodávat ani používat data pro externí či interní marketing či reklamu. Apple Card používá různé barvy ke kategorizaci a kódování vašich nákupů, zábava je označena v růžové barvě, jídlo v oranžové barvě, nakupování ve žluté barvě a podobně.