Apple Watch spolu s některými dalšími doplňky Apple, jako jsou AirPods, se staly jedním z nejvýnosnějších a nejoblíbenějších produktů společnosti. Společnost Apple nikdy nezjistila údaje o prodeji nositelných výrobků veřejnosti a uvedla obavy z konkurence. Takže se musíme spoléhat na to, že analytici nabídnou své nejlepší odhady. Společnost IDC dnes přišla se zprávou o celosvětovém prodeji za čtvrté čtvrtletí roku 2018.



Podle nové zprávy společnosti IDC vede společnost Apple na trhu s opotřebitelnými předměty, kterou definuje jako „smartwatchy, kapsy na zápěstí a ušní přístroje“.

Celkově vzrostl trh s opotřebitelnými předměty v průběhu čtvrtého čtvrtletí roku 2018 o 31,4 %, v celém období  bylo dodáváno rekordních 59,3 milionů kusů.

Co se týče společnosti Apple, ta zůstává v této sféře jedničkou, protože zpráva uvádí, že ve čtvrtém čtvrtletí roku 2018 dodala 16,2 milionu přístrojů.

IDC uvádí, že počet prodaných hodinek Apple by měl pokračovat v růstu v budoucích čtvrtletích, jelikož další organizace zdravotní péče a zdravotníci určitě přijmou Apple Watch. To zanechá zhruba 5,8 milionu jednotek dalším zařízením Apple, jako jsou sluchátka AirPods a Beats.