Apple a Stanford Medicine dnes oznámili výsledky studie Apple Heart Study. Studie se zúčastnilo více než 400 000 lidí, což z ní udělalo největší studii tohoto druhu. Výsledky byly dnes ráno prezentovány v New Orleans.



Cílem studie bylo vyhodnotit oznámení, které posílají Apple Watch při nepravidelném srdečním rytmu. Pokud byl zjištěn nepravidelný srdeční rytmus, účastníkům byla doporučena konzultace s lékařem. Vědci tvrdí, že studie ukázala, že 0,5% z 419 093 účastníků dostalo oznámení o nepravidelném tepu, což dokládá schopnost funkce poskytnout uživateli důležité informace o zdraví. Na základě toho Apple říká, že mnoho účastníků poté vyhledalo další lékařskou pomoc. 

„Jsme hrdí na to, že spolupracujeme se Stanford Medicine, protože provádějí tento důležitý výzkum a těšíme se na další informace o dopadu Apple Watch na zdraví,“ řekl Jeff Williams, COO společnosti Apple. „Doufáme, že spotřebitelé budou prostřednictvím Apple Watch i nadále získávat užitečné informace o svém zdraví.“ „Jako lékaři se vždy snažíme najít způsoby, jak nabídnout pacientům zdravotní informace, které jsou pro ně důležité,“ řekla MUDr. Sumbul Desai, viceprezidentka společnosti Apple v oboru zdraví. „Tato studie odráží to, co jsme slyšeli od spotřebitelů, což je pozitivní a jsme nadšeni, že Apple Watch pomůže v budoucnu ještě více uživatelům“.