Se skládacími telefony, jako představil Samsung a Huawei se objevují spekulace, zda bude Apple tyto společnosti následovat. Víme, že společnost prozkoumala nápady týkající se skládacích telefonů v patentových přihláškách.



Apple ale pravděpodobně nevydá skládací iPhone, pokud nebude splňovat přísné standardy kvality. Jednou z inovací, kterou by mohl Apple představit, je skládací sklo. Výrobci skládacích telefonů se spoléhají na plastové polymery, aby vyrobili své flexibilní displeje, ale na rozdíl od skla, se zde mohou objevit záhyby během času. Materiál je také méně odolný a snadno se poškrábe, což je důvod, proč ho Apple nechce použít. Corning, výrobce Gorilla Glass vyvíjí skleněný dipslej, který by jednou mohl být použit ve skládacím iPhonu.

Corning je dlouholetý dodavatel Apple a Gorilla Glass jsou je již několik let používán v iPhonu a iPadu. Podle společnosti Wired, Corning kombinuje Willow Glass, který se může skládat jako list papíru s Gorilla Glass, který je odolný. Tento proces bohužel zahrnuje ponoření skla do roztaveného solného roztoku, což způsobuje, že Willow Glass je nevhodný pro telefony. Práce společnosti Corning se v současné době zaměřuje na překonání této výzvy.

Zdroj: macrumors.com