Apple představil vlastní platební kartu s názvem Apple Card. Kalifornská společnost spojila síly s Goldman Sachs, aby mohla představit tuto unikátní službu integrovanou do aplikace Wallet.



Poprvé jsme se mohli dozvědět o této službě na konci února. Jablečná společnost se do platebních styků poprvé zaintegrovala spuštěním služby Apple Pay v roce 2014. V poslední době uvedl gigant z Kalifornie také službu Apple Pay Cash, která však zatím funguje pouze v USA.

Karta nemá žádné poplatky a je soukromá a bezpečná. Je navržena pro zdravější finanční život a využívá výhod jablečných zařízení. Kartu je možné použít na celém světě ve všech zařízeních od Applu.

https://www.youtube.com/watch?v=HAZiE9NtRfs&fbclid=IwAR0Z6KyO1sMf9STv0tVr8WHxlXLJmcVUibTL-PmnEGJsPjfqJPz7Phfn5k4

V aplikaci Wallet je k dispozici nové uživatelsky přívětivější rozhraní, ve kterém si budete moci snadněji kontrolovat své výdaje. Příjemnou novinkou je také služba Daily Cash. Apple chce podpořit svoji novou platební kartu a vyplatí vám 2 % z nákupů. Pokud budete nakupovat přímo u Applu, zvedá se cashback na 3 %.

Pokud máte raději fyzické karty, připravil pro vás Apple kartu z titanu, na které kromě loga jablečné společnosti a vašeho jména nebudou žádné jiné informace. Tato karta bude v USA dostupná od léta letošního roku.

Kalifornská společnost je známá tím, jak dbá na bezpečnost a soukromí svých zákazníků. Ne jinak je tomu i u její vlastní platební karty. Samotný Apple ani obchodník neuvidí vaše údaje. Veškeré informace o vašich nákupech budou uloženy pouze ve vašem zařízení. Nikoliv na serverech Applu.