iOS platforma se za svou existenci stala největší herní platformou na světě. App Store používá každý týden více než půl miliardy uživatel. A na App Storu je teď více než 300 000 různých her. Stále je Apple ale nijak nepodporoval. To se teď mění. Poznejte Apple Arcade.



Bezplatné hry „se zaplatí“ z reklam nebo nákupů v aplikacích, placené hry nic takového nemají, často ale ani ty nejlepší hry, které jsou doslova mistrovská díla, nedostanou svou příležitost se prosadit, právě proto, že jsou placeny. Soutěž s hrami zdarma zkrátka nemají tak jednoduchou. A to je hlavní nápad Apple Arcade. Přinést placené hry k více lidem.

https://www.youtube.com/watch?v=67umVefSXnY

Prostřednictvím služby Apple Arcade chce společnost spolupracovat s předními herními vývojáři, a přinést ty nejlepší hry prostřednictvím měsíčního předplatného. Hry budou nejen hodnoceny odborníky, ale samotná společnost hodlá s herními vývojáři spolupracovat a jejich vývoj podpořit.

Na začátku bude služba obsahovat více než 100 her, přičemž hry budou s postupem času přibývat. Apple Arcade bude mít nově svou vlastní záložku na App Storu a jestliže máte předplatné, můžete si jakoukoliv hru kdykoliv stáhnout z Apple Arcade. Služba bude dostupná napříč zařízeními s iOS, Macy a dokonce i Apple TV. Herní postupy se budou automaticky synchronizovat napříč vašimi zařízeními přes iCloud.

Hry budou k dispozici i offline a nebudou obsahovat žádné další herní nákupy. Předplatné bude také možné sdílet prostřednictvím rodinného sdílení na iCloudu.

Co se týče soukromí, Apple jako obvykle přistupuje velmi obezřetně. Hry nebudou moci sbírat žádná data o svých uživatelích a Apple je bude hlídat.

Na začátku bude Apple Arcade dostupná ve více než 150 zemích, takže s největší pravděpodobností bude hned v první vlně i Česko, letos na podzim. Ceny budou zveřejněny později.

https://www.youtube.com/watch?v=95FuVib8mcY