Apple o víkendu zveřejnil výsledky z Apple Heart Study. Ve spojení s tím nabídla viceprezidentka společnosti Apple pro zdraví Dr. Sumbul Desai další podrobnosti v novém rozhovoru týkající se zdraví.



Výsledky Apple Heart Study ukázaly, že 0,5% z více než 400 000 účastníků obdrželo oznámení o nepravidelném srdečním rytmu. Dr. Desai v tomto víkendovém rozhovoru uedla, jak Apple pracuje na tom, aby zabránil falešným upozorněním, a zároveň nabízí více podrobností o výsledcích. Podle Dr. Desai, u lidí mladších 40 let, dostalo oznámení pouze 0,16% účastníků studie. Tento počet byl mnohem vyšší u uživatelů starších 65 let (zhruba 3 procenta účastníků).

Dr. Desai také vysvětlila, že předtím, než uživatel dostane oznámení, musí Apple Watch zjistit nepravidelný srdeční rytmus pětkrát. To pomáhá eliminovat zbytečná upozornění. Dr. Desai však poznamenala, že Apple Watch nemá v úmyslu diagnostikovat uživatele. Namísto toho jsou výsledky ze zařízení určeny k tomu, aby mohly pomoci lékaři. „Apple Watch je vůbec nejosobnější přístroj,“ říká Dr. Desai. „Když je s vámi po celou dobu, je to opravdu úžasná příležitost k tomu, abyste žili zdravější život.“