Nová zpráva podrobně popisuje, že by pirátská kopie filmu Aquaman ve formátu 4K mohla být prvním filmem, který byl neoprávněně stažen a zkopírován z iTunes. Zatímco by mohly existovat další vysvětlení, několik důkazů ukazuje, že film skutečně pochází z iTunes.



Jak uvádí TorrentFreak (prostřednictvím MacRumors), formát WEB-DL je prvním důkazem, že pirátská kopie filmu Aquaman 4K pochází z iTunes, Amazon nebo Netflix. Titul s názvem „Aquaman.2018.2160p.WEB-DL.DDP5.1.HDR.HEVC-MOMA“ naznačuje, že jde o verzi 4K, která byla dešifrována přímo z iTunes. Což je něco, co se ještě nikdy nestalo. Ale ještě dvě fakta naznačují, že někdo dokázal poprvé prolomit zabezpečení iTunes: Aquaman ve formátu 4K není dosud k dispozici na Netflixu nebo Amazonu a pirátská kopie se objevila těsně poté, co byla vydána na iTunes. Anonymní zdroj sdílel s TorrentFreak jednu možnost, jak může být film dešifrován z iTunes:

„Apple má filmy ve formátu 4k pouze na Apple TV se systémem tvOS. Předpokládám, že byla přeskočena kontrola, jestli má zařízení jailbroken a někdo tak dešifroval film,“ říká náš zdroj, který si přeje zůstat anonymní. Pokud je v iTunes skutečně chyba, mohli bychom vidět více pirátských kopií 4K filmů na torrentových stránkách. Objevily se i další pirátské kopie 4K filmů, a to “Spider-Man: Into the Spider-Verse” a “Can You Ever Forgive Me?“ Nicméně pokud je iTunes ve skutečnosti zdrojem pirátské kopie Aquaman 4K, může společnost Apple aktivně pracovat na opravách všech chyb, které by mohly způsobit, že filmy lze takto stáhnout.

Zdroj: 9to5mac.com