Apple dnes vydal nové AirPods. Druhá generace populárních bezdrátových sluchátek je podle očekávání vybavena novým bezdrátovým nabíjecím pouzdrem Qi a funkcí „Hey Siri“.



K dispozici je také nový čip H1, který nabízí několik vylepšení oproti původním AirPods. Přečtěte si podrobnější informace o tom, čím se liší nové a staré AirPods.

Bezdrátové nabíjecí pouzdro

Jednou z největších změn je pouzdro s podporou Qi. Díky tomu je možné nabíjet AirPods bezdrátově s jakoukoli nabíječkou Qi. Apple také nyní prodává nové AirPods s pouzdrem s podporou bezdrátového nabíjení, ale i s klasickým pouzdrem, a také ho prodává samotné za 2 290 Kč. Další malá změna v novém pouzdru je, že LED indikátor byl přesunut zevnitř na vnější stranu.

Životnost baterie

AirPods s pouzdrem pro bezdrátové nabíjení i AirPods s nabíjecím pouzdrem zlepšily životnost baterií o 50%.

Vlastnosti a výkon

Kromě nového pouzdra s podporou bezdrátového nabíjení nabízí druhá generace AirPods nový čip H1, který přináší několik vylepšení oproti čipu W1 v první generaci AirPods. Kromě toho, že můžete telefonovat až o 50% déle, připojí se také pro telefování mnohem rychleji.

Novinkou je možnost gravírování, mějte ale na paměti, že si na vaše AirPods budete muset počkat o něco déle.

Cena

Nové AirPods se standardním nabíjecím pouzdrem stojí 4 790 Kč jako ty původní. AirPods s pouzdrem pro bezdrátové nabíjení stojí 5 790 Kč. Bezdrátové pouzdro můžete použít i pro první generaci AirPods, stojí 2 290 Kč.