Apple letos chystá nasadit novou kreditní kartu, která bude spojena s Apple Pay a postavena přímo do aplikace Peněženka, do které se uživatelé iPhonů budou moci přihlásit. Apple je partnerem Goldman Sachs, a bude mít kartu, která bude optimalizována s Apple Pay, ale bude fungovat jako tradiční kreditní karta pro všechny vaše transakce.



Podle Apple bude přihlášení do Apple Card stejně jednoduché jako otevření aplikace Peněženka, klepnutí na rozhraní Apple Card a procházení aktivačními kroky. Jakmile se zaregistrujete, bude karta k dispozici pro okamžité použití pro digitální nákupy, což naznačuje, že společnost Apple bude mít zaveden určitý druh předdefinovaného procesu aplikace.

Apple Card bude určena pro práci s jakoukoli jinou kreditní nebo debetní kartou uloženou v aplikaci Peněženka pro použití s Apple Pay. Můžete ji nastavit jako výchozí kartu a používat ji pro nákupy v obchodech iPhone a online nákupy na zařízeních Apple Watch, iPhone, iPad a Mac.

S kartou Apple můžete vytvořit digitální Apple Pay platby, ale Apple také poskytuje fyzickou kartu. Vzhledem k tomu, že se jedná o kreditní kartu navrženou společností Apple, je to samozřejmě jedinečné u kreditních karet.

Má být vyrobena výhradně z titanu, na němž bude laserem vyrité vaše jméno. Na přední straně karty není uvedeno číslo karty nebo datum expirace, a na zadní straně není CVV a žádný podpis. Pokud někdo najde nebo ukradne vaši kartu, nebude pro ně žádný skutečný způsob, jak ji použít, alespoň pro online nákupy.

https://www.youtube.com/watch?v=HAZiE9NtRfs