Internetová jednička Seznam.cz představuje nový videoportál s názvem Televizeseznam.cz, který nabídne na jednom místě videoobsah všech svých obsahových služeb – Televize Seznam, Seznam Zprávy, Stream.cz, Proženy.cz, Garáž.cz a také webů Novinky.cz, Super.cz a Sport.cz. Kromě vlastní tvorby na něm najdou diváci i videa partnerských vydavatelů. Větší prostor dostane videoobsah i na domovské stránce Seznam.cz. Momentálně se beta verze videoportálu testuje na adrese beta.televizeseznam.cz, oficiální spuštění se plánuje na konec dubna.



Díky několika žánrovým kanálům, mezi kterými najdou diváci například živé vysílání Televize Seznam s archivem, Stream.cz, Seznam Zprávy, zábavu, publicistiku, auto-moto, seriály a další, umožní portál jednoduchou orientaci ve veškerém obsahu české internetové jedničky. Upravený a s novými funkcemi bude také player.

„Vybraná videa dostupná ve videoportálu se budou zároveň propisovat do tzv. feedu na domovské stránce Seznamu, jejíž funkcionality plánuje Seznam.cz i v letošním roce intenzivně rozvíjet,“ říká Marek Doležel, produktový manažer Televize Seznam a Stream.cz.

„Všechny redakce obsahových služeb Seznam.cz budou i po spuštění videoportálu fungovat stejně jako doposud s tím rozdílem, že budou součástí webu zastřešujícího veškerý videoobsah dostupný na Seznamu s názvem Televizeseznam.cz. Každá ze služeb bude mít na portálu svůj vlastní kanál a ten bude mít své playlisty,“ říká ředitel obsahu Seznam.cz Igor Kalaš.

Na videoportálu Televizeseznam.cz najdou lidé také obsah třetích stran, se kterými formu spolupráce zaštiťuje tým Seznam Partner.

Personalizované funkcionality pro přihlášené uživatele

Další funkcionality se pak odkryjí v případě, že se do portálu přihlásí divák svým seznamáckým účtem. Televizeseznam.cz mu nabídne playlisty s rozkoukanými videi, historií zhlédnutých videí a také videa uložená k přehrání na později. Postupně bude systém schopný rozpoznat preference přihlášených uživatelů a začne jim nabízet obsah, který je pravděpodobně zajímá. Upozorní například na nové epizody dříve zhlédnutých pořadů a oblíbených formátů přihlášeného, který si z nich bude moci vytvořit vlastní playlist.

Propojení všech obsahových služeb v počítači, mobilu a televizi

Součástí spuštění videoportálu Televizeseznam.cz budou i televizní a mobilní aplikace, které nabídnou stejný obsah jako desktopová verze. Současná webová stránka www.televizeseznam.cz se s rozběhnutím rebranduje na videoportál, a do kanálu Stream bude odkazovat také dnešní web Stream.cz. Podobně pak změna proběhne u současné mobilní aplikace Stream.cz pro Android i iOS. Televizní aplikace už dnes nesou jméno TV Seznam.