Facebook nejprve začal testovat systém pro rozpoznání nevhodných fotografií a videa koncem loňského roku, mělo to ale jeden problém – ​​muselo se jednat o vaše vlastní akty, aby platforma věděla, které obrázky by měla blokovat.



Společnost dnes oznámila nový systém založený na AI. Dřívější systém, který je stále používán spoléhal na uživatele, kteří nahráli fotografie, což umožnilo službě Facebook vytvořit digitální otisk pro blokování odpovídajících obrázků. Kdykoliv se někdo pokusil nahrát fotku, zkontroluje se proti tomuto otisku a odmítne se, pokud se shoduje. Facebook říká, že jeho nový systém založený na AI je navržen tak, aby automaticky rozpoznal nahotu, než je předá moderátorovi, aby rozhodl, zda má být fotografie nebo video blokováno.

„Pomocí strojového učení a umělé inteligence můžeme nyní aktivně detekovat nahotu nebo nevhodná videa, která jsou sdílena bez povolení na Facebooku a Instagramu. To znamená, že tento obsah můžeme najít dříve, než ho někdo nahlásí, což je důležité. Speciálně vyškolený člen našeho týmu pak zkontroluje obsah, který našla naše technologie. Pokud obrázek nebo video porušuje naše komunitní pravidla, odstraníme jej a ve většině případů také udělíme trest tomuto účtu,“ uvedl Facebook.