V loňském roce Apple představil iPhone XR, který obsahuje mnoho stejných hardwarových vylepšení jako například iPhone XS a iPhone XS Max, ale je cenově dostupnější, než tyto dva iPhony.



Samsung Apple následoval a představil Samsung Galaxy S10e vedle Samsung Galaxy S10 a S10+, tento telefon obsahoval menší displej, také je levnější a je to přímý konkurent iPhone XR. V tomto nejnovějším videu si tyto dva telefony srovnáme a ukážeme si, jejich nejlepší vlastnosti.

Samsung Galaxy S10e má OLED displej s úhlopříčkou 5,8-palce, 2280×1080, zatímco iPhone XR má LCD displej s úhlopříčkou 6,1-palce, 1792 x 828, zároveň je to dosud nejlepší LCD displej. OLED displej Samsungu je jasný, ostrý a velmi podobný displeji v dražších zařízení. Displej iPhonu XR je pěkný, ale nedokáže zcela odpovídat kvalitě OLED displeje. iPhone XR používá stejný zářez jako iPhone XS a iPhone XS Max, protože má také stejný systém Face ID, zatímco Galaxy S10e používá zářez vpředu.

Samsung Galaxy S10e obsahuje snímač otisků prstů zabudovaný do tlačítka pro zapnutí na pravé straně zařízení, což nemůže konkurovat Face ID v iPhone XR. iPhone také jednoznačně porazí Samsung, pokud jde o výkon procesoru. iPhone XR je vybaven čipem A12 Bionic (stejný čip, který je v iPhone XS a iPhone XS Max), zatímco všechny telefony Samsung, včetně Samsung Galaxy S10e, používají čip Snapdragon 855. Snapdragon 855 v benchmark testech nebyl tak úspěšný jako A12 Bionic, ale oba vynikají při každodenních úkolech.

Samsung Galaxy S10e je vybaven 6GB RAM, dvojnásobnou RAM jako v iPhone XR, ale Apple tradičně lépe využívá paměť díky hluboké integraci mezi hardwarem a softwarem. Samsung Galaxy S10e porazí iPhone XR, pokud jde o kapacitu, protože základní model má úložiště 128 GB (oproti 64 GB v iPhone) a můžete ji rozšířit pomocí microSD karty. Samsung Galaxy S10e je lehčí a kompaktnější, a také lepší pro používání jednou rukou. Oba telefony si můžete pořídit v několika barvách, iPhone XR můžete mít v šesti barvách a Samsung Galaxy S10e ve čtyřech barvách s perleťovým leskem. iPhone XR používá fotoaparát s jedním objektivem a Samsung Galaxy S10e má fotoaparát s dvojitým objektivem.

iPhone XR nabízí režim Portét, kde můžete rozmazat pozadí, tato funkce ale nepracuje s domácími mazlíčky, jídlem a ničím jiným než lidmi. Samsung Galaxy S10e nemá toto omezení, což mu dává výhodu, pokud jde o fotografování. Ovšem fotografie pořízené iPhonem jsou přesnější a reálnější.