Jerell Ford z Georgie byl obviněn za krádež účtů Apple ID známých interpretů a sportovců a také informací o kreditní kartě. Ford se zaměřoval na sportovce a hudebníky a oklamal je, aby poskytly svá hesla pro Apple ID.



„Tento případ je příkladem toho, že bez ohledu na to, kdo jste, hackeři jako Ford se snaží získat vaše osobní údaje,“ řekl Chris Hacker, Agent FBI z Atlanty. „Tento případ ukazuje, že je třeba být opatrný a chránit si vaše osobní údaje a hesla a také nereagovat na podezřelé e-maily. Doufejme, že se jedná o lekci pro každého, nejen pro oběti v tomto případě.“ Od března 2015 získal Ford údaje pomocí phishingového útoku. Zamířil se na hráče NBA, NFL a rapery a poslal tisíce phishingových e-mailů, které vypadaly jako od zákaznické podpory. Jako zástupce podpory společnosti Apple Ford požádal oběti o zaslání uživatelských jmen, hesel a odpovědí na bezpečnostní otázky.

Po získání těchto informací se Ford přihlásil do účtů sa pokusil se je získat. Podle společnosti Apple existovaly stovky neautorizovaných přihlášení do účtů. Údaje o odcizených kreditních kartách byly poté použity na zaplacení věcí, jako je letecká doprava, hotely, nábytek, převody peněz a další. Ford byl obviněn ze šesti případů zneužití. Uživatelé by si měli dát na podobné e-maily pozor. Apple nikdy nežádá uživatele o informace o účtu. Apple má vyhrazenou stránku podpory s informacemi o tom, jak se vyhnout phishingovým e-mailům a dalším podvodným technikám, které hackeři používají k získávání informací od uživatelů.