Matt Birchler vytvořil koncept watchOS 6. Birchler představil některé funkce, které by nejvíce chtěl vidět, včetně přepracovaného ciferníku Siri, nových funkcí pro zdravý spánek a spoustu dalších.



Jeho koncept představuje design s novým rozhraním. Místo použití modrých/purpurových karet, které mnoho lidí nemá rádo je zde modulární styl komplikací. To umožní, aby aplikace zobrazovaly na této stránce více přizpůsobených uživatelských rozhraní. Dále tento koncept představuje, jaké by mohl Apple vydat aplikaci pro sledování spánku a další funkce pro zdravý spánek do watchOS. Vidět můžete stejné kroužky, na které jste zvyklí pro měření spánku. Díky tomu můžete snadno zjistit, jak jste spali.

Birchler nakonec představil nové rozhraní typu mřížka alespoň na modelu Apple Watch Series 4, jelikož větší model má více místa, které by mohlo být využito efektivněji. Mohli byste zobrazit vaše nedávno používané aplikace a viděli byste více informací. Můžete zobrazit až 4 aplikace najednou a snadno přečíst obsah. watchOS 6 bude pravděpodobně představen na WWDC v červnu, pro veřejnost by pak měl být k dispotzici v září, stejně jako v minulých letech.

Zdroj: 9to5mac.com