Příští iPhone XS Max a možná i iPhone XS bude obsahovat trojitý objektiv, jako můžeme vidět například u Huawei Mate 20 Pro, podle japonského blogu Mac Otakara, který citoval informace od čínských dodavatelů.



Zpráva obsahuje několik způsobů, jak může nový design vypadat. Zprávy jsou z velké části v souladu s těmi, které sdílel OnLeaks, který také očekává, že alespoň jeden iPhone bude mít zadní kameru s trojitým objektivem. Jeden rozdíl spočívá v tom, že objektivy fotoaparátu jsou více symetricky zarovnány, zatímco objektivy, které ukazoval OnLeaks jsou asymetrické, což můžeme vidět na obrázku dole. Wall Street Journal v lednu uvedl, že příští iPhone XS Max bude vybaven fotoaparátem s trojitým objektivem a iPhone XS a iPhone XR bude obsahovat fotoaparát se dvěma objektivy.

Nicméně, Mac Otakara říká, že je vysoká pravděpodobnost, že trojitý objektiv fotoaparát uvidíme na nástupcích jak iPhone XS Max, tak i iPhone XS. Mnoho jiných zdrojů uvádělo také, že alespoň jeden z iPhonů v letošním roce bude mít trojitý objektiv, včetně analytika Ming-Chi Kuo a Marka Gurmana. Přidání třetího objektivu by mělo zlepšit 3D snímání a mělo by přinést i spoustu dalších výhod.