Možná používáte starší zařízení iOS a nechcete si koupit nové, protože vám vyhovuje, nebo se s ním jednoduše prostě nechcete rozloučit. Ať tak či onak, nemůžete zařízení aktualizovat na nejnovější verzi iOS, a také nemůžete stáhnout nejnovější verze aplikací.



Vzhledem k tomu, že App Store vám vždy zobrazuje nejnovější verze, můžete si myslet, že se vám nepodaří vrátit se k té dřívější. Přesto to ale můžete udělat a velmi snadno – pokud víte, kde hledat.

Jak stáhnout předchozí verze aplikací na starším iPhonu nebo iPadu

  • Otevřete App Store a pak klepněte na tlačítko Zakoupeno. Počkejte, dokud se nezobrazí úplný seznam dříve zakoupených aplikací.
  • Vyhledejte požadovanou aplikaci. (Uvidíte ji s ikonou iCloud, která zobrazuje vaši dříve staženou aplikaci).
  • Stačí klepnout na tuto ikonu a chvíli počkat. (Důležité je, abyste během čekání opravdu na nic neklikli ani neodklikli App Store.)
  • Po uplynutí nějaké doby se zobrazí upozornění, že aplikace nelze nainstalovat, protože nefunguje s verzí systému iOS, kterou má vaše zařízení. Nabídne vám také možnost stáhnout předchozí verzi.
  • Jednoduše klepněte na tlačítko Stáhnout a aplikace se stáhne.

Pozor, existují ale i určité omezení. Vypadá to, že můžete použít tento trik pouze pro aplikace, které jste si dříve zakoupili. Pokud ale chcete stáhnout nějakou aplikaci, kterou jste ještě nezakoupili a není kompatibilní s vaším zařízením, můžete ji koupit na novějším iPhonu nebo iPadu. Poté počkejte, až se objeví v seznamu zakoupených na vašem starším zařízení a můžete postupovat pomocí našeho návodu.