Apple vydal aktualizaci aplikace Final Cut Pro X, která obsahuje vylepšení stability a opravy chyb, ale obsahuje také jednu hlavní novou funkci týkající se budoucích verzí macOS.



Jak dnes oznámil Chance Miller, společnost Apple aktualizovala svou stránku podpory tak, aby podrobně popsala jak převést starší média do formátu ProRes, aby byly kompatibilní s budoucími verzemi macOS.

Dobrá věc této nové funkce je, že aplikace automaticky prohledá vaši knihovnu, aby zkontrolovala starší média, a vyzve uživatele k převodu na ProRes. Můžete také tuto kontrolu spustit ručně, stačí kliknout na SouborKontrola médií pro kompatibilitu.

Je důležité, aby uživatelé před aktualizací na macOS 10.15 své soubory převedli, protože tato možnost je zde pouze dočasně a v budoucích verzích aplikace Final Cut Pro již nebude.

Apple poznamenává, že nové soubory nepotřebují další konverzi, protože jsou již převedeny na formát ProRes. Původní soubory by však měly být převedeny, jinak nebudou kompatibilní v budoucích verzích macOS. Většina uživatelů možná nebude mít k dispozici žádné soubory, které budou muset převést, ovšem uživatelé, kteří již macOS používají dlouho tyto soubory mít mohou. Doporučuji proto aktualizovat na Final Cut Pro 10.4.6 a  zkontrolovat je.