Apple dnes vydal první beta verzi iOS 12.3 pro vývojáře. Nová verze obsahuje kód pro podporu některých nových služeb a funkcí, které byly oznámeny v pondělí v Apple Keynote.



Jednou z nových služeb oznámených na této akci byla Apple Card, kreditní karta navržená společností Apple. Na videu níže můžete vidět, jak se Apple Card aktivuje. Karta je integrována do aplikace Wallet a může být použita kdekoli, kde je akceptován Apple Pay. Ne všude se však Apple Pay dá použít, proto Apple také uvádí fyzickou verzi Apple Card. Je vyrobena z titanu a zobrazuje pouze uživatelské jméno, logo Apple a čip pro použití s ​​tradičními POS zařízeními. Fyzické kreditní karty obvykle dorazí zamčené, některé vyžadují, aby uživatel použil aplikaci k odemknutí karty, jiné vyžadují, aby majitel karty zavolal do banky, aby ji odemkl.

Jelikož má Apple Card pouze jméno uživatele, žádné CVV nebo číslo, Apple navrhl zcela nový způsob odemknutí karty. Chcete-li odemknout Apple Card, stačí ji položit vedle iPhonu, který pak zobrazí uživatelské rozhraní podobné tomu, který se používá k párování AirPods, HomePodu, a dalších zařízení. Pouhým stiskem tlačítka pak provedete aktivaci karty. Tento proces aktivace není zcela dokončen, ale lze očekávat, že se jedná o první beta verzi. Další fakt, který jsme se dozvěděli z této první beta verze je, že Apple Card, stejně jako mnoho dalších produktů Apple, má kódové jméno. Apple Card se interně jmenuje „Broadway“.

https://www.facebook.com/applenovinky.cz/videos/281649496066577/