Spolehlivý analytik Ming-Chi Kuo zmínil zprávy o možné změně designu iPhone 11. Podle Kua Apple plánuje v letošním roce používat matné sklo – design, který by byl zcela nový v iPhonech.



Ovšem může se vám to zdát podovědomé. Google Pixel 3 používá skleněnou zadní část, která kombinuje lesklou skleněnou povrchovou úpravu s matným sklem. Pokud jste zvyklí na lepivý pocit rozmazaného skla iPhone 8/X, připravte se na příjemné překvapení tím, jak příjemně se telefon bude držet.

Očekáváme, že Apple zachová stejné velikosti displejů, tato zpráva naznačuje, že Apple dokáže vytvořit vizuální rozdíl mezi starými telefony a novými modely. Matné verze šedého, stříbrného a zlatého skla jsou v marketingových materiálech charakteristické, i když většina zákazníků zakrývá zadní sklo ochranným pouzdrem.

Předchozí iPhone je vytvořen kombinací plastu, ale iPhone 8 a iPhone X představil lesklé sklo, které se také objevilo na iPhone XS a iPhone XR o rok později. Pokud je Kuova předpověď přesná, Apple představí matné sklo jako nový designový rozdíl. Sklo také podporuje spolehlivé bezdrátové nabíjení.

Zdroj: 9to5mac.com