Apple a Qualcomm spolu vedou mnoho soudních sporů po celém světě a tento týden zasedla porota v San Diegu v Kalifornii, kde sídlí společnost Qualcomm a záhajila soudní proces.



Během dnešního soudního řízení Apple tvrdil, že jeden z jejích bývalých inženýrů Arjuna Siva byl u vynalézání technologií jednoho z patentů, o kterého v tomto soudním sporu šlo. Tento patent se zabývá metodou, která umožňuje telefonu rychle se připojit k internetu, jakmile se zařízení spustí. Podle Apple, Siva přišel s konceptem patentu. Siva byl zaměstnanec Apple před rokem 2011, což byl rok, kdy Apple vydal první iPhone, kde byl použit čip Qualcomm. Předtím Apple a Qualcomm pracovali společně na čipech, které by vyhovovaly potřebám společnosti Apple. Siva byla zapojen do této práce a navrhl technologii, kterou Qualcomm patentoval. Siva nyní pracuje ve společnosti Google.

Stephen Haenichen z Qualcomm uvedl, že Siva si nezaslouží, aby jeho jméno bylo na tomto patentu a že nepřispěl vůbec nic k vývoji této funkce, a to i přes argument společnosti Apple. Siva bude svědčit později tento týden, aby poskytl podrobnější informace o své práci s Qualcomm předtím, než byl vydán první iPhone s čipem Qualcomm. Apple a Qualcomm vedou právní bitvu od ledna 2017, kdy Apple žaloval společnost Qualcomm z neplacení honorářů od té doby obě společnosti podali proti sobě několik žalob. Dvě ze soudních sporů vedly k zákazu dovozu iPhonů v Německu a Číně, obě dokázal Apple vyřešit aktualizací hardwaru a softwaru.

Zdroj: macrumors.com