Sony dnes vydala novou aplikaci nazvanou „Remote Play“ pro zařízení iOS. Aplikace vám umožňuje připojit váš iPhone nebo iPad k vašemu PS4 a řídit jak rozhraní konzoly, tak i většinu her přes ovládací prvky na obrazovce iOS.



Chcete-li to nastavit, ujistěte se, že váš PS4 je aktualizován na verzi 6.50. Poté stáhněte aplikaci PS4 Remote Play z App Store, přihlaste se v aplikaci do svého účtu Sony a nechte ji vyhledávat. Aby to fungovalo, budete muset být přihlášení k Wi-Fi, protože aplikace nemůže být použita prostřednictvím mobilních dat. Jakmile se připojíte, uvidíte svou domovskou obrazovku PS4 zobrazenou na vašem iPhonu a řadou dotykových ovládacích prvků, které napodobují tlačítka na DualShock 4. Pokud iPhone nakloníte do horizontální orientace, tlačítka zmizí, dokud neklepnete na displej.

Aplikace podporuje možnost hovořit se svými přáteli prostřednictvím herního chatu, ale musíte ji udělit přístup k mikrofonu. Ovládací prvky aplikace obsahují tlačítka pro sdílení a volby DualShock 4, stejně jako logo PlayStation, které vás vrátí zpět na domovskou obrazovku.

Můžete si prohlédnout a spustit většinu her v aplikaci Remote Play, ale nezapomeňte, že existují některé hry, které budou nekompatibilní. Navíc nemůžete přímo připojit DualShock 4 k iPhonu pro hraní her. Aplikace je k dispozici zdarma.

Zdroj: macrumors.com