LG dnes oznámila, že její nové inteligentní televizory obdrží aktualizaci softwaru s podporou AirPlay 2 a HomeKit v polovině roku 2019. LG nejprve oznámila plány na přidání AirPlay 2 a HomeKit na CES v lednu.



V té době uvedla, že funkce bude dostupná v roce 2019 a dnešní oznámení snižuje časový rámec do poloviny roku. Televizory LG Obdrží podporu AirPlay 2 a HomeKit pro snadné streamování video a audio obsahu a připojení k inteligentním domácím produktům společnosti Apple. Majitelé LG TV 2019 mohou také očekávat, že obdrží aktualizaci firmwaru, která doplní podporu Amazon Alexa. AirPlay 2 umožní uživatelům streamovat videa, hudbu, fotografie a další přímo z iPhonu, iPadu a Macu do televizorů LG Smart.

Podpora HomeKit umožní uživatelům snadné ovládání televizorů pomocí hlasových příkazů Siri nebo aplikace Domácnost na iPhonu, iPadu a Macu. Technologii AirPlay 2 od budou obsahovat modely LG NanoCell SM9X, LG NanoCell SM8X a LG UHD UM7X podle seznamu Apple. Samsung, Sony a Vizio také plánují vydat v letošním roce televizory s technologií AirPlay 2. Společnost MacRumors rovněž uvedla, že Roku jedná také s Apple o zavedení AirPlay 2.

Zdroj: macrumors.com