V rozhovoru s NPR o ochraně osobních údajů při uchovávání zdravotních záznamů oznámil generální ředitel Apple Tim Cook, že Apple je společnost, které mohou lidé svěřit tyto citlivé informace.



V rozhovoru s NPR Cook říká, že získávání uživatelských údajů pro reklamu je něco, čeho se jeho společnost vyhýbá. „Lidé musí vědět, že mohou Apple věřit,“ říká. „To je klíčová věc pro každého, s kým pracujete na svém zdraví.“ Společnost Apple vždy poukazovala na to, že jejich zákazníci nejsou jejími produkty, čímž se Apple rozlišuje od jiných technologických společností, jako je Google a Facebook, které se značně spoléhají na uživatelská data pro účely marketingu. Podle něj je závazek společnosti Apple o ochraně osobních údajů opravdový a není to jenom něco, co společnost říká jen proto, aby získala důvěru zákazníků.

Toto prohlášení je součástí širšího pohledu na funkci Zdravotní záznamy, která byla v loňském roce přidána do iPhonu, a která je navržena tak, aby umožnila uživatelům prohlížet lékařské záznamy z nemocnic a klinik přímo v aplikaci Zdraví. Společnost Apple spolupracuje s mnoha různými nemocnicemi a umožňuje snadný přístup ke zdravotním datům milionům lidí. Společnost NPR poukázala na nedávné zprávy, že některé aplikace týkající se zdraví sdílely data s Facebookem pro cílenou reklamu, ale Apple objasnil, že tyto aplikace samozřejmě nemají přístup ke zdravotním záznamům, což jsou vysoce chráněná data. Přístup lze udělit pouze uživatelem.

Zdroj: macrumors.com