Dnes byla vydána rozsáhlá aktualizace aplikace Twitter, která klade mnohem větší důraz na fotografie a video. Ze začátku se říkalo, že se jedná o samostatnou aplikaci, Twitter se ale místo toho zaměřil na fotografování přímo ve své hlavní aplikaci.



„Zachyťte a sdílejte to, co se děje kolem vás pomocí pouhých několika klepnutí. Ale je toho mnohem víc! Váš Tweet bude také zvýrazněn v časovém harmonogramu s novým rozvržením.“ Aplikace Twitter v minulosti neumožňovala snadné fotografování ani nahrávání videa z aplikace. Museli jste otevřít aplikaci Twitter, kliknout na tlačítko vytvořit, najít tlačítko fotoaparátu, pořídit video nebo obrázek, a teprve pak kliknout na tlačítko pro tweet. Společnost nyní tento proces značně zjednodušila. Vše, co musíte udělat, je otevřít aplikaci Twitter v telefonu, přejeďte prstem doleva a můžete začít fotografovat nebo natáčet video.

Odtud si můžete vybrat ze dvou možností – Capture a Live. S funkcí Capture můžete buď rychle vyfotit snímek nebo podržet tlačítko po dobu několika vteřin a natáčet video – právě teď může být až dvě minuty dlouhé, ale Twitter říká, že se to v budoucnu pravděpodobně změní. Pokud kliknete na tlačítko Live, můžete streamovat pomocí služby Periscope. Po pořízení snímku do něj můžete přidat svou polohu, text a hashtagy. Stejně jako v běžném tweetu, můžete napsat až 280 znaků, a můžete si vybrat mezi několika barvami, abyste ho oživili. Jedna ze skvělých funkcí je také automatické navrhování hashtagů na základě vaší polohy.