Apple poprvé představil Live Photo s iPhone 6S v roce 2015. Od té doby však popularita této funkce byla ovlivněna nedostatkem podpory většiny sociálních sítí. Zdá se však, že Twitter tuto podporu nakonec přece jenom testuje.



Jak poznamenal výzkumný pracovník Matt Navarra, kód v aplikaci Twitter pro systém iOS obsahuje zmínky týkající se Live Photos. To by znamenalo, že v aplikaci Twitter můžete nahrávat tyto fotografie a prohlížet si je jejím dlouhým stisknutím. V současné době, pokud chcete sdílet Live Photo na Twitteru, proces je docela komplikovaný. Nejdříve musíte otevřít aplikaci Fotky na iOS a převést Live Photo na Smyčku tím, že přejdete prstem zdola nahoru.

Poté můžete sdílet fotku na Twitteru, kde bude převedena na GIF. Facebook byl jednou z prvních sociálních sítí, která přidala podporu pro prohlížení a sdílení Live Photo. Uživatelé jednoduše stisknou na fotografii pro prohlížení. Kdy přesně plánuje Twitter spustit podporu pro Live Photos není jasné. Je také možné, že tato funkce se momentálně testuje a nebude vydána nikdy. Nicméně je skvělé, že o ní společnost uvažuje.