Apple varuje, že zákazníci dostávají nevyžádané telefonní hovory, které vypadají, že jsou z Apple Store Americana v Kalifornii. Podvodníci vystupují jako zástupci obchodu a tyto hovory mají za cíl získat informace od zákazníků.



Při volání do Apple Store Americana se přehraje následující automatická zpráva: „Společnost Apple si je vědoma toho, že někteří zákazníci přijímají nevyžádané hovory, které vypadají, že jsou z tohoto Apple Store. Pokud obdržíte takový nevyžádaný hovor, neměli byste volajícím poskytovat žádné informace.“ Společnost Apple neodpověděla na otázku, zda byly nějaké informace zneužity, ale upozornila na podobný případ, který se týkal Apple River Park Square ve Washingtonu v říjnu 2017.

Apple dočasně přidává tuto automatickou zprávu do Apple Store, které jsou spojené s podvodnou aktivitou ve snaze chránit zákazníky. Apple zdaleka není jedinou společností, na kterou se vztahují phishingové podvody. Apple radí zákazníkům, kteří obdrželi nevyžádané hovory, aby zavěsili a kontaktovali společnost Apple. Připomínáme, že phishingové útoky mohou být také ve formě e-mailů, takže buďte velmi opatrní, když obdržíte e-mail, který vypadá, že je od společnosti Apple, zejména pokud jste vyzváni k zadání hesla nebo jiných informací.