Apple včera významně zvýšil své investice do her oznámením nové služby Apple Arcade. Verge hovořil s několika vývojáři a vydavateli mobilních her o službě Apple Arcade, z nichž všichni reagovali optimisticky, i když poněkud opatrně.



„Jsem rád, že Apple věnuje tolik energie na udržení a zlepšení kvality her“, říká vývojář Zach Gage. Jiní se však obávají, že hry v Apple Arcade budou v nevýhodě tím, že budou uzamčeny výhradně do balíčku. Tento pocit vyjádřil Adriaan de Jongh. VentureBeat nabízí další informace o Apple Arcade. Podle přehledu nebudou aplikace nalezené v balíčku k dispozici mimo něj – a to ani jako placené jednotlivé aplikace v App Store. Společnost Apple financuje vývoj her ve snaze vytvořit tituly, které by jinak nebyly k dispozici.

Apple přispívá k vývoji těchto her a úzce spolupracuje s vývojáři, aby hry, které by jinak nikdy nebyly k dispozici, byly vydány. V App Store se vývojáři her musí starat o vytváření titulů, které mají buď nákupy v aplikaci nebo reklamy. Ale hry v Apple Arcade tyto věci mít nebudou a Apple nebude sdílet soukromá data hráčů s vývojáři her nebo jinými třetími stranami. Apple Arcade bude k dispotici již od tohoto podzimu s více než 100 exkluzivními hrami. Bude k dispozici ve více než 150 zemích.