Lidé, kteří si objednali druhou generaci AirPods ve středu, jakmile se objevili v internetovém obchodě společnosti Apple, dostali oznámení o termínu dodání mezi 26. a 28. březnem.



Někteří zákazníci v USA říkají, že dostali potvrzené datum 27. března. Ve Velké Británii několik zákazníků obdrželo pondělní termíny dodání, což znamená, že jejich AirPods mohly dorazit již dnes. Nicméně, vzhledem k tomu, že nové AirPods vyžadují operační systém iOS, který ještě Apple nevydal, pravděpodobně nebudou moci využívat všechny nové funkce až později v průběhu dne. Druhá generace AirPods vyžaduje iOS 12.2, watchOS 5.2 a macOS Mojave 10.14.4 a očekává se, že Apple tyto aktualizace zveřejní během nebo krátce po Keynote.

Nové AirPods mají čip H1, funkci „Hey Siri“, takže nemusíte klepnout na sluchátko pro přístup k hlasovému asistentovi. AirPods jsou také schopny přepínat mezi zařízeními dvakrát rychleji při přehrávání hudby a nabízí celkovou dobu hovoru tři hodiny. Nové pouzdro pro bezdrátové nabíjení umožňuje AirPods nabíjet pomocí bezdrátového nabíjecího příslušenství založeného na Qi a předznamenává nadcházející vydání AirPower.