Používání VPN připojení (virtuální privátní síťe) je poslední dobou stále populárnější. S příchodem internetu na každém rohu hledají uživatelé způsob, jak se bránit, přestože využívají veřejnou WiFi síť, například v kavárnách nebo na letišti.



Tato funkce Vám tak zajistí ochranu před možnými útoky z druhé strany. Nutno však podotknout, že i samotná neověřená VPN může sloužit právě k útoku a vy tak dopadnete ještě hůře.

Apple a jeho iPhone připojení pomocí VPN samozřejmě podporuje. V nejjednoduším případě vám stačí stáhnout z App Store aplikaci, kterou nainstalujete a po spuštění VPN aktivujete. Následně je možnost VPN zapnout přímo v Nastavení vašeho iOS zařízení.

Pokud hledáte aplikaci, která vám poskytne privátní síť a požadujete, ať je ke stažení zdarma, najdete jich nespočet. Háčkem je ovšem v tom, že i přesto, že jsou zdarma, budou zobrazovat tuny reklam. V některých případech se může dokonce jednat o malware, který ani nepoznáte.

V redakci jsme nějaký čas používali aplikaci VPN Master Unlimited Proxy. Ta je volně ke stažení přímo v App Store a na základě recenzí lze označit za spolehlivou. Postupem času vás ovšem neustále zobrazování reklam omrzí a rovněž jsme její používání pocítili i na rychlosti internetu.

Řešením poté může být aplikace NordVPN, kterou využíváme doteď. Přestože jde o aplikaci placenou, máte 100% jistotu. Používat NordVPN je rovněž možné i mimo iOS zařízení.