WWDC je konference zaměřená na vývojáře, systémy a obecně novinky, které se týkají především softwaru. Na letošním WWDC Apple představil mimo jiné i nový iPadOS. Jedná se o iOS pro velký display iPadů, který se nově odděluje od iOS.



V čem je tedy iPadOS revoluční a nový? Snaží se naplno využít rozlišení a velikost displeje iPadu. Přináší třeba novou plochu, kde můžete připínat widgety ke straně.

Dále přichází vylepšený multitasking, možnost otevírání více oken stejné aplikace. Třeba dvou mailů nebo poznámek vedle sebe. Nově se také mění vzhled nástrojů pro Apple Pencil v Poznámkách, přibývají nová gesta pro kopírování textu, vkládání a vracení se zpět. Předělané jsou také soubory, které nově nabízejí nová zobrazení, sdílení adresářů a rychlé funkce.

Safari v iPadu bude na iPadOS nabízet desktopové zobrazení webových stránek a přinese nové zkratky pro ovládnání z klávesnice. Díky optimalizaci se také povedlo snížit odezvu Apple Pencilu z 20ms na 9ms, takže vaše práce bude ještě přirozenější a plynulejší.

zdroj: macrumors.com