Přestože jsou produkty z dílny Applu považovány za nejbezpečnější na světě, možná tomu je konec. Izraelská společnost NSO Group má totiž nástroj, pomocí kterého se dokáže do iPhonu dostat. Ještě více znepokojující je fakt, že dokáže získat data z iCloudu, ale i jiných cloudových služeb. Ohroženi jsou tak uživatelé Microsoft, Apple, Google a Amazon.



Útočníci, kteří používají tento malware, mají podle informací přístup k velkému množství soukromých informací, včetně úplné historie údajů o poloze zařízení, archivovaných zpráv nebo fotografií.

Říká se, že software kopíruje autentizační klíče služeb, jako je Google Drive, Facebook Messenger, iCloud a další. Ty přitom kopíruje ze samotného zařízení, takže se útočník může vydávat za vlastníka zařízení. 

K celé situaci se vyjádřil i samotný Apple. Znepokojující je, že společnost toto zjištění nevyvrátila. Podle Applu totiž mohou opravdu existovat drahá zařízení, která jsou schopná napadnout velmi malý počet zařízení. Zároveň však věří, že tato zařízení nemohou být použita ve velkém měřítku pro všechny spotřebitele. Společnost dodala, že pravidelně aktualizuje svůj operační systém a bezpečnostní nastavení.

Zdroj: macrumors.com