Apple restrukturalizace, aby se společnost přizpůsobila odchodu Jonyho Iveho, vedla k určitým obavám, že Apple v minulosti neponechával designu tak vysoký profil – uprostřed nároků a protinávrhů ohledně náběhu.



Neexistuje žádná přímá náhrada za Ive jako vedoucího designu, a oddělení hardwaru a softwaru vede přímo generální ředitel Tim Cook. Protože Jony Ive měl v Apple takovou takovou moc, dokázal prosadit design, který byl krásně tenký, ale který nemohl být vyroben s požadovanou úrovní spolehlivosti.

Mimořádně důležitou změnou jsou operace, které jsou schopny se odrazit od rozhodnutí v oblasti designu, který v laboratoři vypadá dobře, ale neznamená masovou výrobu. Apple komentátor John Gruber navrhuje, že Apple restrukturalizace by měla jít ještě dále.

Gruber naznačuje, že například skutečnou rolí Jeffa Williamse je nyní hlavní produktový důstojník, ale vzhledem k tomu, že mu ředitelé hardwarových i softwarových návrhů podávají zprávy, můžete stejně dobře tvrdit, že Williams nyní převzal roli Ive jako vedoucího designu.