S příchodem iOS 12.4 nám Apple umožnil přenášet data do nového zařízení novým způsobem. Nově nemusíte využívat iCloud nebo zálohu v iTunes, ale iPhone nebo jiné iOS zařízení, dokáže data přenést přímo.



Postup je jednoduchý a většina ho zvládne pouze podle pokynů na obrazovce. Přesto si Apple přichystal návod, který vám tento proces usnadní. Ten najdete přímo na stránkách podpory, případně níže.

1. Zapněte nový iPhone a dejte ho do blízkosti svého starého iPhonu s iOS 12.4 nebo novějším.* Na starém iPhonu se objeví obrazovka Rychlý start a nabídne možnost nastavit nový iPhone pomocí vašeho Apple ID. Ujistěte se, že jde o Apple ID, které chcete použít, a klepněte na Pokračovat. Pokud se vám na starém zařízení nezobrazuje možnost pokračování, zkontrolujte, jestli máte zapnutý Bluetooth.

2. Počkejte, než se na novém iPhonu zobrazí animace. Starý iPhone podržte nad novým iPhonem a pak hledáčkem zaměřte animaci. Počkejte, než se zobrazí zpráva Dokončit na novém iPhonu. Pokud fotoaparát starého iPhonu nemůžete použít, klepněte na Ověřit totožnost ručně a postupujte podle zobrazených kroků.

3. Až se zobrazí výzva, zadejte na novém iPhonu přístupový kód starého iPhonu.

4. Podle pokynů nastavte na novém iPhonu Touch ID nebo Face ID.

5. Klepnutím na Přenést z iPhonu spusťte přenos dat ze starého iPhonu do nového. Můžete taky vybrat, jaká nastavení se ze starého iPhonu do nového mají přenést, například nastavení Apple Pay nebo Siri.

6. Pokud máte Apple Watch a nastavujete nový iPhone, zobrazí se dotaz, jestli chcete přenést data a nastavení Apple Watch.

7. Nechejte obě zařízení blízko u sebe a připojená k napájení, dokud přenos dat mezi iPhony neskončí. Délka přenosu závisí na faktorech, jako je typ používaného připojení, podmínky v síti nebo množství přenášených dat.

Zdroj: apple.cz