Aplikace Parallels Desktop byla aktualizována na verzi 15. Aktualizace obsahuje podporu DirectX 11, podporu Sidecar a několik dalších vylepšení. Navíc přechod na API Metal by měl přinést znatelné zvýšení výkonu.



Parallels uvádí, že vykreslování 3D grafiky je až o 15 procent rychlejší, zatímco aplikace sady Microsoft Office by měly být spuštěny až o 80 procent rychleji. Vylepšená grafika také rozšiřuje počet aplikací systému Windows, které uživatelé mohou na svém počítači spustit, například Autodesk 3ds Max 2020, Lumion, ArcGIS Pro a Master Series. Uživatelé, kteří rádi hrají hry se mohou těšit na spuštění svých oblíbených titulů mnohem rychleji. Rychleji spustíte například hry FIFA 19, Age of Empires Definitive Edition, Fallout 4 a další.

Jakmile bude vydán macOS Catalina, uživatelé budou moci připojit svůj iPad a používat jej jako druhý displej. Kromě toho Parallels Desktop 15 uživatelům umožňuje připojit Xbox One, Logitech Craft, IRISPen, některá zařízení IoT a další. Parallels Desktop 15 vyžaduje ke spuštění macOS Mojave nebo novější a lze jej zakoupit za 99,99 dolarů. Uživatelé se staršími verzemi Parallels Desktop (včetně Pro a Business Edition) mohou aplikaci aktualizovat za 49,99 dolarů. Vyzkoušet si aplikaci můžete také zdarma na 14 dní.