Apple přidal nové funkce do většiny svých aplikací, včetně aplikací Zdraví a Aktivita, které se buď významně změnily, nebo mají významné nové funkce, které stojí za zmínku. V dnešním článku si je všechny ukážeme.



 

Apple v systému iOS 13 zcela přepracoval aplikaci Zdraví. Hlavní rozhraní nyní obsahuje pouze dvě karty: Souhrn a Prohlížet. Souhrn je přehled všech vašich různých zdravotních dat, které se budou lišit v závislosti na tom, která zdravotnická zařízení máte a jak je používáte.

Máte-li například Apple Watch, uvidíte data jako aktivita, srdeční frekvence, variabilita srdeční frekvence, kroky a další informace. Zde lze zobrazit také další zařízení, jako je například monitor spánku Beddit, inteligentní váhy, monitory krevního tlaku a cokoli jiného, co se připojuje k aplikaci Zdraví. Chcete-li upravit to, co je na této kartě, klepněte na tlačítko „Upravit“ a klepněte na hvězdy vedle kategorií, které chcete vidět.

Důležité informace

Karta Souhrn obsahuje sekci „Důležité informace“, která vám sdělí důležité a zajímavé informace, které by vás mohly zajímat, jako průměrné minuty cvičení za posledních sedm dní, průměrné kroky za den, hladinu zvuku a další.

Pokud přejdete na konec sekce Souhrn v aplikaci Zdraví, uvidíte různé možnosti, například informace o zdraví, například proč je zdravý sluch důležitý a další. K dispozici jsou také odkazy na aplikace související se zdravím, které byste mohli chtít vyzkoušet.

Na kartě „Procházet“ můžete vidět rozpis všech dostupných kategorií souvisejících se zdravím. Tato část obsahuje také kategorii vyhledávání, takže můžete najít přesně to, co hledáte.

Informace jako Zdravotní ID se nyní nacházejí v nové sekci Profil, která je k dispozici klepnutím na váš profilový obrázek v horní části aplikace. Zde jsou uloženy vaše osobní zdravotní údaje (výška, hmotnost, věk atd.)

Systém iOS 13 přináší také možnost sledování menstruačních cyklů. Což poskytuje lepší alternativu, než ostatní aplikace méně zaměřené na soukromí.

Aplikace Aktivita obsahuje novou kartu Trendy, která vám umožní zjistit, jak jste v posledních dnech nebo měsících aktivní. K dispozici jsou také nové úspěchy. Nově dostanete odznak za 1 250 pohybových aktivit, 1 500 pohybových aktivit, 1 750 pohybových aktivit nebo 2 000 pohybových aktivit.