Apple neustále pracuje na technologii skládacích zařízení, tvrdí UBS v nové poznámce pro investory. To naznačuje, že na skládacím iPhonu se pracuje, ale Apple pravděpodobně dříve vydá skládací iPad.



UBS se domnívá, že skládací zařízení Apple by mohl vyjít již příští rok, ačkoli řekl: „Rok 2021 je pravděpodobnější.“ UBS si myslí, že první skládací zařízení Apple bude s větší pravděpodobností iPad než iPhone. Není překvapením, že cena bude největším problémem. Průzkum zjistil, že většina uživatelů byla ochotna zaplatit za skládací zařízení 400 až 500 dolarů navíc, ale majitelé Apple jsou ochotni zaplatit i o něco více. „Průzkum naznačuje, že většina uživatelů jsou ochotni připlatit si cca 600 dolarů a obecně je vyšší zájem o skládací zařízení.“

Existuje několik patentů Apple na skládací zařízení, se zprávami, že společnost na technice aktivně pracuje. Viděli jsme také spoustu konceptů skládacích iPhonů i iPadů. Jedno je jisté: Apple bude chtít být mnohem opatrnější než Samsung. Tato společnost nemá moc dobré zkušenosti s vydáním Samsung Galaxy Fold. Zatímco předobjednávky šly dobře, trvalo jen 48 hodin, než byly zjištěny hlavní problémy, když recenzenti testovali zařízení. Vydání bylo odloženo a zatím je datum vydání stanoven na září.