Apple podal žalobu proti společnosti Corellium, která se zabývá virtualizací mobilních zařízení iOS. Corellium se popisuje jako první a jediná platforma, která nabízí ARM virtualizaci pro iOS, Android a Linux.



V soudní žalobě, která byla podána v jižním okrese na Floridě, Apple obviňuje Corellium z porušení autorských práv za nelegální kopírování operačního systému a aplikací, které běží na iPhonu a iPadu. Podle společnosti Apple virtuální iOS zařízení společnosti Corellium porušuje autorská práva Apple. „Corellium jednoduše zkopíroval všechno: kód, grafické uživatelské rozhraní, ikony – to vše, v přesných detailech,“ uvádí žaloba. Corellium vytvořil virtuální iOS zařízení včetně iTunes a prvků uživatelského rozhraní dostupných na webové platformě nebo na vlastní platformě vyrobené společností Corellium.

Je navržen tak, aby vytvořil virtuální zařízení iOS za účelem provozování systému iOS, a na nedávné konferenci Black Hat společnost zdůraznila, že jeho produkt je přesná kopie systému iOS, která umožňuje výzkumníkům a hackerům najít a testovat zranitelnosti. Apple hledá způsoby, jak zabránit společnosti Corellium pokračovat v nabídce virtuálního iOS zařízení. Společnost Apple rovněž požaduje, aby Corellium zničila všechny materiály, které porušují autorská práva a nyní shromažďuje škody a ztracené zisky.