Společnost Apple dnes oznámila, že zahajuje nový program, díky kterému získají nezávislí poskytovatelé oprav stejné originální díly, nástroje, školení, příručky pro opravy a diagnostiku jako autorizovaní poskytovatelé služeb Apple.



Apple vytvořil novou stránku na svém webu, kde se firmy mohou dozvědět více a přihlásit se. Firma musí být zavedenou firmou s ověřovacími dokumenty, které musí být k dispozici pro kontrolu společností Apple, musí být v komerčně vymezené oblasti a musí mít k dispozici zaměstnance s certifikací Apple, kteří budou provádět opravy při používání originálních části. Apple také uvádí, že splnění požadavků nezaručuje přijetí do programu a vyhrazuje si právo odmítnout jakoukoli firmu. „Abychom lépe vyhověli potřebám našich zákazníků, usnadňujeme nezávislým poskytovatelům oprav v USA přístup ke stejným zdrojům jako autorizovaní poskytovatelé.“

„Pokud je nutná oprava, zákazník by měl mít jistotu, že oprava je provedena správně. Věříme, že nejbezpečnější a nejspolehlivější opravu udělá vyškolený technik používající originální díly, které byly řádně zkonstruovány a důkladně testovány.“ V uplynulém roce společnost Apple uvedla, že zahájila program s 20 nezávislými opravárenskými firmami v Severní Americe, Evropě a Asii, kteří v současné době nabízejí originální díly. Apple plánuje časem rozšířit program do dalších zemí. Přestože je to prozatím omezeno na mimozáruční opravy, lze to určitě považovat za krok správným směrem.