Bezpečnostní chyba v AirDrop může umožnit každému, kdo má notebook a skenovací software, vidět vaše telefonní číslo. Totéž platí, pokud ze svého iPhonu sdílíte heslo Wi-Fi. Pokud použijete AirDrop na Macu zobrazí chyba jeho stálou MAC adresu.



Výkonný ředitel společnosti Errata Security Rob Graham během minuty nebo dvou zachytil podrobnosti o více než deseti iPhonů a Apple Watch, které byly v dosahu. „Protokoly automatického zjišťování obecně vyžadují výměnu osobních informací, aby fungovaly – a jako takové – mohou odhalit věci, které by mohly být považovány za citlivé.“ Přestože Apple podniká kroky k tomu, aby tomu zabránil, výzkumní pracovníci v oblasti bezpečnosti zjistili, že je jednoduché porušit použitý systém.

V případě, že někdo používá AirDrop ke sdílení souboru nebo obrázku, vysílá částečný hash telefonního čísla. V případě, že se používá sdílení hesla Wi-Fi, zařízení odesílá částečný has telefonního čísla, e-mailové adresy uživatele a Apple ID. Zatímco jsou vysílány pouze první tři bajty, vědci z bezpečnostní firmy Hexway (která publikovala výzkum) tvrdí, že tyto bajty poskytují dostatek informací k získání celého telefonního čísla. Níže si můžete prohlédnout video bezpečnostní chyby AirDrop a sdílení hesla.