Společnost Apple dnes vydala překvapivě první beta verzi iOS 13.1, což je velmi zajímavé, protože je to poprvé, kdy tak učinila. Zdá se, že se jedná o aktualizaci, kterou Apple vydá krátce po vydání systému iOS 13, a proto nyní vyžaduje testování vývojářů.



Systém iOS 13.1 obsahuje pár nových funkcí a vrací zpět některé funkce, které byly odebrány během testovacího období.

Co vše je nové v beta verzi iOS 13.1?

Automatizace – Automatizace, funkce odstraněná v iOS 13 je nyní zpět. Nyní můžete vytvořit osobní automatizace z aplikace Zkratky.

Sdílení doby příjezdu – Funkce sdílet se vrátila do aplikace Mapy, což umožňuje uživatelům sdílet odhadovaný čas příjezdu s přítelem nebo členem rodiny po zadání pokynů na konkrétní místo.

Dynamické tapety – Apple udělal několik vylepšení dostupných dynamických tapet a změnil celkový vzhled a barvu některých z nich. Dynamické tapety byly dříve omezené na iPhone X a novější nyní jsou k dispozici i na starších zařízeních.

Indikátor hlasitosti AirPods – Při úpravě hlasitosti vašeho iPhonu s připojenými AirPods se na panelu hlasitosti zobrazí ikona AirPods.

Nové ikony HomeKit – Ikony zařízení v aplikaci Domácnost byly aktualizovány. Stejné ikony byly přidány do nejnovější beta verze macOS Catalina.

Vylepšení podpory myši – Podle vývojáře Steve Troughton-Smith byla podpora myši vylepšena. Podpora v systémech iOS 13 a iPadOS je k dispozici jako možnost Zpřístupnění.

TestFlight indikátor – Aplikace, které jste nainstalovali pomocí aplikace TestFlight (aplikace v beta verzi), jsou nyní označeny viditelnější žlutou tečkou vedle nich. Tečka byla dříve zelená.

 

Písma – iOS 13 podporuje stahování a instalaci písem z App Store. Pokud otevřete aplikaci Nastavení, přejdete do Obecné > Písma uvidíte nový text, který uživatele nasměruje do App Store. Zatím nejsou k dispozici žádná písma, ale pravděpodobně v budoucnu bude tato možnost odkazovat na konkrétní aplikace.

Nike – V aplikaci Watch na iPhonu je aplikace Nike + Run Club přejmenována na Nike Run Club.

Watch – V aplikaci Watch na iPhonu byla sekce Jas a velikost textu přejmenována na Displej a jas.

Mapy – Když odstraníte kolekci z aplikace Mapy, objeví se nyní upozornění, zda ji chcete opravdu odstranit.