Během několika posledních let se ve Spojených státech stala spamová volání stále problematičtější a většina lidí přijímá spamové volání několikrát týdně a někteří dokonce denně.



Apple chce bojovat proti spamovým hovorům v systému iOS 13 pomocí nové funkce „Umlčet neznámé volající“, která dělá přesně to, co název napovídá – umlčí příchozí telefonní hovory z čísel, která nejsou ve vašem seznamu kontaktů. Podívejte se na video, jak to funguje.

Když je aktivována funkce Umlčet neznámé volající, byly všechny příchozí hovory na náš testovací telefon z neznámých čísel (tedy čísla, která nejsou v našem seznamu kontaktů) umlčeny. Funkce odešle hovor přímo do hlasové schránky bez vyzvánění telefonu, ale daná osoba má šanci zanechat hlasovou zprávu. Blokovaná osoba stále slyší standardní počet zazvonění, než se hlasová schránka zvedne, takže o této funkci neví. Funkce je skvělé řešení, ale neslouží jako identifikace spamových volání nebo podvodných čísel. Blokuje všechna neznámá čísla, což nemusí být vždy žádoucím řešením. Přesto mohou tito volající zanechat hlasovou zprávu a čísla jsou uvedena v seznamu volání. Funkci můžete zapnout v systému iOS 13 tak, že otevřete aplikaci Nastavení, vyberete sekci Telefon, přejdete dolů a přepnete možnost Umlčet neznámé volající do polohy zapnuto.