macOS Catalina má vyjít již za pár týdnů. Proto si v dnešním článku uvedeme ty nejdůležitější a nejzajímavější nové funkce, které určitě nesmíte přehlédnout.



macOS Catalina – Tipy a triky, které stojí za to znát

Sdílení poznámek – V aplikaci Poznámky můžete sdílet celou složku poznámek nebo sdílet poznámku pouze pro čtení, aby ji někdo viděl, ale nemohl ji upravovat.

Snadný multitasking – Pokud umístíte kurzor myši nad zelené tlačítko na libovolné aplikaci, můžete ji umístit na levou nebo pravou stranu obrazovky a další otevřít vedle ní.

Podepisování dokumentů – Pokud potřebujete podepsat PDF nebo jiný dokument, můžete tak učinit pomocí vašeho iPhonu nebo iPadu. Jednoduše použijte nabídku Podepsat v aplikaci Náhled a vyberte iOS.

Obraz v obraze – V prohlížeči Safari můžete zobrazit video v malém okně, takže je můžete sledovat při procházení webu. Funkce je nyní k dispozici také v programu QuickTime.

Automatický tmavý režim – v macOS Catalina můžete nastavit automatický tmavý režim, to znamená, že ráno se aktivuje režim světlý a večer naopak tmavý.

Změna synchronizace – macOS Catalina rozděluje iTunes na aplikace Hudba, TV a Podcasty, což znamená, že některé funkce iTunes byly přemístěny. Synchronizace zařízení se nyní provádí prostřednictvím aplikace Finder, když je připojen iPhone nebo iPad a správa vašeho Apple ID je nyní v Předvolby systému.

Sdílení souborů iCloud – Nyní můžete sdílet celé složky iCloud s jiným uživatelem. Stačí kliknout pravým tlačítkem na složku a zvolit sdílení.