Nad Applem se stahují mračna. Podle nezávislé laboratoře, některé z modelů iPhone vydávají mnohem více radiomagnetického zařízení než jsou federální bezpečnostní limity. Zajímavého přirovnání použila vedoucí výzkumu Beth Fegan, podle které je mobilní odvětví jako Černobyl – vše ututlat před světěm. Fegan totiž tvrdí, že Apple a ostatní výrobci mobilních telefonů vědí, že úrovně radiace jsou výrazně nad požadavky.



Nejhůře údajně dopadl iPhone 7, který i přes více testů ukazal výsledky nad limit povolení. Dobře na tom však ani není o rok novější „osmička“ nebo iPhone X. Podobných výsledků však dosahoval i konkurenční Samsung nebo Motorola.

K celé kauze se vyjádřil i samotný Apple. Ten však tvrdí, že testování nebylo v souladu s postupy nezbytnými k řádnému posouzení. Společnost rovněž uvedla, že jednotlivé modely znovu otestovala.

Tim Cook, chief executive officer of Apple Inc., speaks during the Apple World Wide Developers Conference (WWDC) in San Francisco, California, U.S., on Monday, June 8, 2015. Apple Inc., the maker of iPhones and iPads, will introduce software improvements for its computer and mobile devices as well as reveal new updates, including the introduction of a revamped streaming music service. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg *** Local Caption *** Tim Cook
Zdroj: 9to5mac.com