V prohlížeči Safari se v každém novém okně nebo kartě, kterou otevřete, automaticky zobrazí úvodní stránka, která vám umožní pohodlný přístup k oblíbeným webům a těm, které často navštěvujete.



Vaše oblíbené webové stránky se zobrazují v horní části pod položkou Oblíbené a tyto záložky si můžete přizpůsobit. Klepnutím a podržením složky nebo ikony jednotlivého webu zobrazíte obrazovku náhledu úvodní stránky a kontextové menu, kde najdete možnosti Upravit nebo Smazat.

Pokud klepnete na Upravit, budete moci změnit název webu, můžete také upravit adresu URL (například na konkrétnější část webu) a změnit umístění záložky. Pokud přesunete web ze složky Oblíbené položky, stane se běžnou záložkou a nebude se již zobrazovat na úvodní stránce Safari. Jedinou další věcí, kterou je třeba mít na paměti, je to, že pokud máte zapnutý iCloud, budou všechny provedené změny synchronizovány s ostatními zařízeními. Pokud nechcete, aby se změny projevily na všech zařízeních, spusťte aplikaci Nastavení, v horní části klepněte na Apple ID, potom klepněte na iCloud a vypněte přepínač vedle Safari do polohy vypnuto.