Aplikace Připomínky nikdy nebyla jednou z nejpopulárnějších vestavěných aplikací, většinou kvůli její omezené funkčnosti ve srovnání s jinými podobnými aplikacemi, které jsou k dispozici v App Store.



V systému iOS 13 Apple přepracoval rozhraní aplikace Připomínky a přidal nový vzhled a nové funkce. V dnešním článku se na tyto nové funkce podíváme podrobněji.

Design

Aplikace má zcela nové rozhraní, které je intuitivnější. K dispozici jsou čtyři hlavní sekce, které zobrazují všechna vaše připomenutí ve všech vašich seznamech, takže můžete vidět vše, co potřebujete udělat naráz, ať už jde o práci nebo rodinu.

K dispozici je nová sekce Dnes, která zobrazuje úkoly, které je třeba řešit okamžitě, část Naplánováno obsahuje úkoly, které mají připojené datum, v části Vše si můžete prohlédnout vše najednou a poslední část zobrazuje připomínky, které jste označili.

Spolu se čtyřmi hlavními sekcemi, můžete také zobrazit svůj obsah uspořádaný do seznamu pomocí sekce Moje seznamy. Aplikace je k dispozici ve světlém nebo tmavém režimu.

Seznamy

Stejně jako v předchozí verzi můžete v aplikaci vytvořit tolik seznamů, kolik potřebujete. Můžete mít samostatné seznamy pro rodinu, přátele, práci a další. Přidání seznamu je jednoduché, stačí klepnout na tlačítko Přidat seznam.

Všechny vaše seznamy se zobrazují jednotlivě v části Moje seznamy, zatímco jednotlivé úkoly v tomto seznamu jsou k dispozici také v různých sekcích aplikace Připomenutí. Přidávání, organizování a přístup k seznamům je v systému iOS 13 intuitivnější než v iOS 12.

Přizpůsobení

Aplikace Připomínky obsahuje také nové možnosti přizpůsobení. K dispozici jsou další barvy, díky kterým můžete barevně označit vaše úkoly a existují také nové ikony, které můžete každému seznamu přiřadit.

Můžete si vybrat ze všech druhů ikon, včetně jídla, sportu, práce, tvarů a dalších.

Panel nástrojů 

K dispozici je také nový panel nástrojů, který umožňuje přidat k vašim úkolům čas, místa a další položky. K dispozici jsou čtyři ikony, každá s jinou funkcí:

  • Hodiny – Umožňuje vám naplánovat připomenutí na dnešek, zítra, tento víkend nebo vlastní datum.
  • Šipka – umožňuje nastavit připomenutí, které se má aktivovat, když přijedete domů, nastoupíte do auta, vystoupíte z auta nebo přijedete na libovolné místo, které si vyberete.
  • Označit – umožňuje přidat k připomenutí znak, takže je snazší ho najít.
  • Fotoaparát – Umožňuje pořídit fotografii a přidat ji k připomenutí, přidat fotografii z knihovny fotografií nebo naskenovat dokument. Přidávání příloh do aplikace Připomínky je v systému iOS 13 nové.

Nastavení připomenutí

Pomocí výše uvedeného panelu nástrojů a rozhraní lze nastavit aktivaci připomenutí:

  • Při příjezdu na místo
  • Při opuštění místa
  • V určitou dobu
  • K určitému datu
  • Při zasílání zpráv konkrétní osobě v aplikaci Zprávy

Sdílení seznamu  

Pokud klepnete na tři tečky v pravém horním rohu kteréhokoli seznamu v aplikaci Připomínky, můžete přidat osobu, která přidá tento konkrétní seznam do svého zařízení, a umožnit ji vidět změny provedené v seznamu. To je ideální pro něco jako nákupní seznam, který budete sdílet. Tato funkce není nová, ale její umístění se změnilo kvůli novému designu aplikace.

Seskupování připomenutí

Pokud máte mnoho samostatných seznamů, můžete je seskupit pod jeden nadpis. Pokud tedy máte seznam potravin, seznam lékáren a seznam oblíbených obchodů s oblečením, můžete je všechny sloučit do skupiny „Nákupy“.

Pomocí gest přetahování můžete přetažením připomenutí pod jiným přidat menší úkoly pod větší, které spolu souvisejí.